Nyheter

28 oktober 2021

I somras fick vi äntligen spela tillsammans igen! Under två intensiva festivaler (In Between Music Festival och Sandvikens Kammarmusikfestival) medverkade vi på 6 konserter och hade dessutom den stora äran att få spela tillsammans med David Härenstam, Gothemburg Combo, Minna Weurlander och Mats Widlund! En månad senare i Selångers kyrka fick vi dessutom spela Schumanns pianokvartett med den Berlinbaserade pianisten Alexander Vitlin. En riktigt härlig start efter detta långa coronauppehåll!

Nu den 31 oktober (i Brunnskyrkan, Härnösand) väntar äntligen vår många gånger uppskjutna Beethovenkonsert. Eftersom det inte längre är ett jubileumsår så har vi modifierat programmet lite. Vi firar fortfarande Beethoven med två av hans mest omtyckta kvartetter, op 18, nr 4 i c-moll och op 59 nr 3 i C-dur, men däremellan gör vi ett uruppförande: Patrik Erikssons första stråkkvartett! När vi inte kunde spela kvartett så riktade Patrik sin skaparådra mot att skriva musik istället!
Väldigt fin musik utlovas! Varmt välkomna!

19 maj 2020
Även konserten i Danderyds kyrka är nu inställd och framflyttad till sommaren 2021.
Vi får hoppas att vi ses och hörs i höst istället!

9 april 2020
Hej alla kvartettälskare! På grund av Coronavirusets utbrott COVID-19 är tyvärr vårt Beethovenfirande i Härnösand i maj inställt. Det skulle ha blivit op. 18 nr 4, op 59 nr 3 och Grosse Fuge! Men vi hoppas att vi får tillfälle att göra konserten i höst istället. Vi skulle även ha varit med på Sandvikens Kammarmusikfestival, men den har blivit framflyttad till sommaren 2021. Ännu vet vi inte hur det blir med vår konsert i Danderyd 17 juni. Vi återkommer när vi vet. Våra tankar går till alla som drabbas och hoppas att det snart är över. Ta hand om er och var försiktiga!

12 juni 2019
Nu blir det sommarturné!! Konserterna har titeln "Jazzikon i Ludwigs sällskap".
I kyrkorna gör vi storbandsledaren Maria Schneiders första stråkkvartett och Beethovens "Harpkvartetten" op. 74. Vi spelar också på Boda Kammarmusikvecka, då vi även gör Jonas Bohlins "Chromatic Congruence 2018" som vi uruppförde i april i år.
Det blir ett mycket varierat och härligt program, varmt välkomna!

18 maj 2018
Äntligen är det dags för lite konserter igen! Pga barnledighet är det ju väldigt lite just nu... Men i sommar ska vi få göra vårt efterlängtade Beethovenprojekt! Vi kommer spela hans första stråkkvartett, op. 18 nr 1, op 95 "Serioso" från mellanperioden samt hans sista kvartett op 135!
I Härnösands Domkyrka 4 juli gör vi första och sista och i Norrtälje Kyrka 6 juli gör vi alla tre. Välkomna!

1 oktober 2017
Nu får ni som inte kan gå på vår konsert med Samuel Berthod i Finspångs Slott en ny chans! Vi kommer nämligen göra samma program dagen efter, den 15 oktober i Tingshuset i Enköping. Välkomna dit också!

14 september 2017
Hösten 2017 har vi väldigt lite konserter eftersom Ellinor är mammaledig, men den 14 oktober ska vi iallafall till Finspångs slott i kammarmusikserien Slottsmusik! Dessutom tillsammans med den färgstarka franska klarinettisten Samuel Berthod!
Det blir Mozarts fantastiska klarinettkvintett i A-dur, Beethovens Razumovsky nr 1 och ett nyskrivet stycke av Samuel som är inspirerat av klezmermusik, Chamaïm! Varmt välkomna!

22 juni 2017
Vi kan nu meddela den glada nyheten att vi på kort tid fått två ansökningar beviljade!
Den ena är pengar från Kulturrådet till en nyskriven kvartett av tonsättaren Jonas Bohlin! Han kommer skriva en kvartett som reflekterar över stämninge/läget i världen just nu. Samtidigt kommer den vara inspirerad av Shostakovich tredje stråkkvartett, som skildrade det ryska folkets lidande under andra världskriget.
Den ska uruppföras hösten 2018 på konstarenan Lat.63 på Frösön, då vi också kommer spela Shostakovich 3:a, men Jonas har redan börjat och är mycket inspirerad! Vi ser verkligen fram emot att sätta tänderna i den!
Den andra ansökningen var till Helge Ax:son Johnsons stiftelse och dessa pengar ska gå till att studera in ett helt program med bara Beethovenkvartetter, något vi länge har velat! Kanske en begynnande Beethovencykel, om någon arrangör skulle vara intresserad! ;)

1 juni 2017
Efter att vi i mars gjorde några mycket roliga barnkonserter i kammarmusikserien Tonande i Stockholm kommer vi det närmsta året spela lite mindre med kvartetten. Ronnie och Ellinor har nämligen fått sitt fjärde barn, en pojke vid namn Rubin!
Ellinor är av förklarliga skäl hemma just nu, men då passar vi andra på att spela ett program med pianokvartetter tillsammans med Bengt Forsberg,  på festivalen Musik vid Dellen!
Konserten är den 4 juli i Norrbo kyrka med musik av Mozart, Bartok och Brahms. Välkomna!

5 september 2016
30 oktober i Norrtälje kyrka ska vi för första gången spela tillsammans med pianisten Love Derwinger, det ser vi verkligen fram emot! Då gör vi Schumanns pianokvintett och Beethovens op 59, nr 1 "Razumovsky", två riktiga mästerverk! Dessutom ska Love göra ett solostycke som grädde på moset!

I oktober i Styrnäs kyrka gör vi också ett spännande nytt stycke av den turkiske tonsättaren Erberk Eryilmaz, "Dances of the Yogurt Maker". Där får vi imitera turkiska folkinstrument i glada, roliga folksånger med absurda texter!

Konserten vi skulle ha gjort med Samuel Berthod i Norrtälje blir flyttad till nästa år. Håll utkik här eller på facebook för mer info!

4 december 2015
I morgon gör vi tre konserter i Tingshuset i Enköping! Två för kulturskolans elever och en offentlig. Ett mycket varierat program utlovas!

Nu kan ni också se vårens konserter i kalendariet, de som är färdiga!

2 maj 2015
Weberkvartetten medverkar i en ensemble på Stockholm Early Music Festival i sommar!
Konserten är  i Finska kyrkan den 7 juni, med nyskriven musik av och med organisten och tonsättarenn (m.m..!) Pär Lindh.

Men innan dess kan ni gå på kvartettkonsert den 17 maj,  sista innan sommaruppehållet! Konserten är på Enggården utanför Arvika (före detta Hagegården) med musik av Högberg, Janacek och Beethoven. Varmt välkomna!

3 februari 2015
Nu ligger vårens konserter ute på kalendariet! Första konserten är i Uppsala den 9 februari, välkomna!

5 mars 2014
Nu är det klart att vi kommer medverka på två festivaler i sommar:
Gotland Chamber Music Festival och Musikfestspelen Korsholm, Finland!

4 februari 2014
Vi år väldigt glada att välkomna Bekhbat Tsagaanchuluun som vår nye cellist i kvartetten!
Vi har hunnit ha fyra konserter tillsammans i januari. En konsert i Norrtälje med Beethoven op. 131 i ciss-moll och Brahms pianokvintett med pianisten Johan Fröst och en turné i Västernorrland med samma Beethoven och Allan Petterssons konsert för violin och stråkkvartett med violinisten Jonas Lindgård!
Är ni nyfikna på att höra oss i vår nya formation och dessutom en av de bästa kammarmusikverk som finns så kom till Vilunda kyrka i Upplands Väsby den 16 mars då vi spelar Beethoven op. 131 i ciss-moll igen.

16 september 2013
Med sommarens kära återseende med gitarristen Georg Gulyas och cellisten Junghyun Byun i varmt minne ser vi nu fram emot tre olika projekt i oktober!
Först en väldigt trevlig kammarmusikföreställning med skådespelaren Lena Nilsen i kammarmusikföreningen för barn i Stockholm, Klassiskt Tonande.
Sen upp till Junsele i Norrland för att spela Dvoraks Terzett och Verdis stråkkvartett i e-moll och slutligen till en kammarmusikkonsert med pianisten Per Enflo med musik av Dvorak, Schumann, Milhaud och Migot. Allt inom två veckor!


6 mars 2013

Nu kan  man gilla vår nya officiella  Facebook-sida:

29 januari 2013
Extrakonsert, Five for tango!
För er som inte har möjlighet att höra Marcelo Nisinman och Weberkvartetten i Norrtälje finns nu en till chans den 16 februari kl. 18.00 i Eriksbergskyrkan i Uppsala! Annars är ni välkomna till Elimkapellet i Norrtälje den 17 februari kl. 18.00.
Vi ser mycket fram emot detta!


19 december 2012
Nu är det klart att vår första konsert med Anna tillbaka i kvartetten blir den 17:e februari i Norrtälje! (lokal ännu ej fastställd) Dessutom har vi äran att på samma konsert få välkomna den fantastiske bandoneonisten Marcelo Nisinman tillbaka till Sverige! 
Missa inte!


29 november 2012
Ny cellist!
Stefan Moberg har nu slutat i kvartetten. Han har mycket på gång och vi önskar honom lycka till med alla projekt! Hans ersättare blir vår förra cellist, Anna Jonshult! Vi meddelar snart när vi gör vår första konsert tillsammans igen... Tack Stefan och välkommen tillbaka Anna!

25 oktober 2012
Vi har just spelat in Peter Lynes pianokvintett med pianisten Johan Fröst. Håll koll här för releasedatum!

7 september 2012
Vi medverkar på konserten "Kammarmusikfest" vid Västerås konserthus 10-års jubileum tillsammans med pianisten Terés Löf och musiker ur Västerås Sinfonietta!

24-28 juni
Weberkvartetten på Båstad Kammarmusikfestival!

28-29 april
Kvartetten samarbetar med Eric Ericsons kammarkör och kontrabasisten Håkan Ehrén i ett uruppförande av Reine Jönssons "En flamma vaknar"!

1 februari 2012
Nu har vi lagt ut vårens konsertprogram i kalendariet! Hoppas vi ses! 

27 november 2011
Kvartetten medverkar vid Härnösands Domkyrkas återinvigning. TV-inspelning!

25 november 2011
Sista konserten på turnén "Worship of self" med  Lars Jansson trio och Nordiska Blåsarkvintetten. Radioinspelning!

4 november 2011
Kvartetten kommer spela lite mindre under 2012, då Ronnie och Ellinor fått en tredje son - välkommen Valentin! :)

25 augusti 2011
Nu har vi lagt ut höstens konsertprogram i kalendariet! Hoppas vi ses!

25 maj 2011
Sommaren närmar sig, och så också alla sommarkonserter!
Se kalendariet för mer info!11 april 2011
Weberkvartetten ersätter Dahlkvistkvartetten, som tyvärr blivit tvungna att ställa in sin konsert den 17 april på Kilbolokalen i Västerbykil på grund av plötslig sjukdom.


28 februari 2011
Roslagens Sparbanks Stiftelser har beslutat att bidra ekonomiskt till en kvartettkonsert i Pythagoras Industrimuseum i Norrtälje i augusti 2011! :)


31 januari 2011

Nu har vi kommit igång med repetitionsarbetet efter vår flytt till Stockholms län. :)

20 december 2010
Vår Grande Finale!-konsert i Härnösand var en mycket trevlig och välbesökt tillställning! Nu väntar repetitioner inför trettondagskonserterna med sopranen Christina Höglund.

28 Oktober 2010
Vår Piazzolla/Sandström/Schubert-konsert i Umeå den 8 november är utsåld! :)

22 september 2010
Weberkvartetten på turné genom Rikskonserter!
Den 7-26 oktober turnerar vi i Sverige genom Rikskonserter och spelar musik av M. Rózsa, S-D Sandström, L. van Beethoven, R. Vali och P. Lyne.

2 juli 2010
Nu har vi skrivit kontrakt med den engelska agenturen From Sweden Productions!

25 jun 2010
Vi finns nu på Facebook! Lägg gärna till oss som vän där!

11 maj 2010
Vi välkomnar vår nye cellist Stefan Moberg till kvartetten!
Anna har bestämt sig för att sluta och följa en helt annan väg i livet. Vi önskar henne all lycka!